اگر بازی‌های ویدئویی به‌خصوص بازی‌ های موبایلی را دنبال می‌کنید، به‌احتمال بسیار نام کمپانی بازی‌سازی گارنا به گوشتان رسیده است. کمپانی گارنا (Garena) یک از کمپانی‌های پیشرو در زمینه توسعه و تولید بازی‌های ویدئویی است. این شرکت در کشور سنگاپور فعالیت رسمی خود را آغاز کرده و با انتشار چند بازی جذاب مانند فری فایر نام خود را در میان شرکت‌های بازی‌سازی برتر قرار داده است. این کمپانی برای اولین‌بار 13 سال پیش در دسامبر سال 2009 فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه تاسیس، ارزش مالی و بازی‌های این شرکت با ما در این مطلب همراه باشید.

تاریخچه تاسیس شرکت گارنا

قبل از تاسیس شرکت بازی‌سازی گارنا، یک استارتاپ با نام GGame وجود داشت که در زمینه توسعه و انتشار بازی‌های ویدئویی فعالیت می‌کرد. این استارت‌آپ بازی‌سازی، بازی‌های آنلاین را برای تمام کاربران در سراسر آسیا و اروپا فراهم می‌کرد تا از طریق پلتفرم خود با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و در بازی‌های آنلاین شرکت کنند و بتوانند بازی‌ها را در فضایی واقع‌گرایانه را تجربه کنند.

در همان زمان‌ها بود که شخصی به نام فارست لی که به‌تازگی از رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه استنفورد فارغ‌التحصیل شده بود. او به استارت‌آپ GGame پیوست و با چن او (Chen Ou) مالکGGAME شروع به همکاری در این استارت‌آپ کرد.

نوآوری و خلاقیت، کلید پیشرفت گارنا در دنیای بازی‌ها
نوآوری و خلاقیت، کلید پیشرفت گارنا در دنیای بازی‌ها

پس از گذشت چند سال از همکاری فارست لی در استارت‌آپ GGAME با چن او این همکاری به اتمام رسید. چن او تصمیم گرفت تا سهام خود که حدود 35 درصد کل سهام استارت‌آپ بود را به فروش برساند و از این استارت‌آپ خارج شود. فارست لی این سهام را به مبلغ 700000 دلار خریداری کرد و به‌تنهایی مدیریت این استارت‌آپ را برعهده گرفت. در حالی که فارست لی به‌تنهایی درآمدزایی استارت‌آپ GGame را مدیریت می‌کرد، یک سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت را برای تمرکز بر انتشار بازی و توسعه بازی‌های آنلاین برای توسعه‌دادن استارت‌آپ خود متمرکز کرد.

فارست لی پس از چند سال مدیریت یک‌نفره تمام مسائل این استارت‌آپ، تصمیم گرفت تا نام این شرکت را تغییر دهد. بدین منظور که به یک توسعه‌دهنده و ناشر بازی‌های ویدئویی جدید تبدیل شود. سرانجام در سال 2009، فارست لی نام استارتاپ بازی را از GGame به گارنا تغییر داد و بدین شکل بود که در سال 2009 کمپانی بازی‌سازی گارنا را به طور رسمی تأسیس کرد.

تحولات بزرگ بعد از تاسیس گارنا

پس از تاسیس گارنا در سال 2009 بنیان‌گذار این شرکت تمام تمرکز خود را بر روی انتشار و توسعه بازی‌های آنلاین قرار داد. اما تنها چیزی که به دست آورد، دزدی آثارش توسط دیگر کمپانی‌های بازی‌سازی بود. چرا که در آن زمان گارنا فاقد حقوق انتشار و کپی‌رایت بود و دیگر شرکت‌ها به‌سادگی از آن سرقت می‌کردند.

خیلی سریع این سرقت‌های ادبی به یک نگرانی بزرگ برای فارست لی تبدیل شد. سرانجام فارست لی تصمیم گرفت که امور مربوط به رعایت حقوق و کپی‌رایت شرکت خود را آغار کند و از سرقت آثارش جلوگیری کند. بنیان‌گذار این شرکت خیلی سریع درخواست بررسی مسائل نقض کپی‌رایت را به دادگاه‌های بین‌المللی صادر کرد. او در مد کوتاهی توانست با موفقیت خسارات و حقوق خود را از دادگاه‌ها دریافت کند.

کمپانی گارنا خیلی سریع همه چیز را پیش برد. به‌گونه‌ای که تنها دو سال بعد از تاسیس یعنی در سال 2011، همکاری‌های خود را با یک توسعه‌دهنده بازی با نام Chengyu آغاز کرد. شرکت Chengyu در آن زمان از برترین توسعه‌دهندگان بازی‌های ویدئویی بود و سراسر جهان فعالیت داشت. گارنا در سال 2011 اعلام کرد که می‌خواهد با Chengyu در انتشار بازی Duke of Mount Deer که یکی از آثار بسیار محبوب در آن زمان بود، همکاری داشته باشد. در همان روزها بود که در کشور تایوان یک بازی با نام MMORPG توسط شرکت گارنا منتشر شد. این بازی توانست سروصدای زیادی ایجاد کند و توجه بسیاری از گیمرها را جلب کند.

در سال‌های بعد زمانی که این شرکت به‌عنوان یک شرکت یک‌میلیون‌دلاری ارز‌ش‌گذاری شد، بنیان‌گذار این شرکت خیلی سریع شروع به دریافت سرمایه از برخی از شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ کرد و توانست ارزش خالص گارنا را تا حدود بسیاری افزایش دهد.

فری فایر؛ محبوب‌ترین اثر کمپانی بازی‌سازی گارنا

کمپانی بازی‌سازی گارنا تاکنون تعداد زیادی از بازی‌ها را در سبک‌های مختلف منتشر کرده است. به‌عنوان محبوب‌ترین ساخته‌های این شرکت می‌توان به بلنک پوینت (Point Blank)، اسپید دریفترز (Speed ​​Drifters)، آرنا آف ویلر (Arena of Valor)، فیفا آنلاین (FIFA Online 3)، هیروز آف نرث (Heroes of North) و لیگ آف لجندز (League of Legends) اشاره داشت.

حال در میان تمام آثار کمپانی گارنا یک بازی وجود دارد که آن را می‌توان به‌عنوان برترین بازی این شرکت معرفی کرد. گارنا فری فایر که یک بازی در سبک بتل‌رویال است، در سال‌های اخیر به‌قدری معروف و محبوب شده که ارزش شرکت بازی‌سازی گارنا را چندین برابر کرده است. گارنا فری فایر که می سال 2017 برای اولین منتشر شده است به طور متوسط روزانه 50 میلیون کاربر فعال دارد و توانسته است، رکوردهای بزرگی را به نام خود ثبت کند. هم‌اکنون نیز این بازی طرفداران بسیاری دارد و درآمد خوبی را کسب می‌کند.

گارنا: امپراطوری بازی‌های آنلاین
گارنا: امپراطوری بازی‌های آنلاین

طبق گفته مجله سنیور تاور بازی فری فایر در سال 2022 بیش از 17 میلیون بار در فروشگاه گوگل و اپل‌استور دانلود شده است. این بازی همچنین توانسته است، تا تاریخ ژانویه سال 2022 بیش از 42 میلیون دلار درآمد از فروشگاه‌های اپل‌استور و گوگل‌پلی کسب کند.

ارزش مالی کمپانی بازی‌سازی گارنا چقدر است؟

شرکت بازی‌سازی گارنا با آثار جذاب و برنامه‌های فوق‌العاده خود توانسته در حدود یک دهه ارزش مالی بسیار خوبی را به وجود بیاورد و سود بسیار زیادی را ایجاد کند. این شرکت در تاریخ دسامبر سال 2020 چیزی حدود 12.22 میلیارد دلار تخمین زده شده است. البته که پیش‌بینی می‌شود، این رقم در سال‌های آینده تا حدود زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.

در آینده بیشتر از گارنا خواهید شنید

در حال حاضر گارنا یکی از بزرگ‌ترین سازنده‌های بازی‌ های ویدیویی است که محبوبیت آن روزبه‌روز افزایش می‌یابد. پیش‌بینی می‌شود که این کمپانی بازی‌سازی در سال‌های آینده برنامه‌های جذابی را برای انتشار آثار خود دارد. گارنا می‌تواند با انتشار بازی‌های جذابی در سبک بازی فری فایر محبوبیت خود را چندین برابر کند و از دیگر کمپانی‌ های بازی‌سازی همچون؛ سوپرسل سبقت بگیرد.