گردش مالی صنعت بازی

در حال حاضر می‌توان بازی‌ های کامپیوتری و بازی های موبایلی را یکی از پرطرفدارترین سرگرمی‌های جهان دانست. سرگرمی که بسیاری از افراد حتی دوست دارند برای آن پول خرج کنند و آن‌ها را جذابتر کنند. همین موضوع سبب شده است که شرکت‌های بزرگی جذب این صنعت شده و از آن کسب درآمد کنند.

شاید برای شما عحیب باشد اگر بدانید در حال حاضر صنعت بازی یکی از پردرآمدترین صنایع جهان بوده و درآمد برخی از شرکت‌های بازی سازی حتی از درآمد حاصل از فروش نفت هم بیشتر است. در این مقاله قصد داریم صحت این ادعا را با آمار و ارقام مربوط به سال 2020 بررسی کنیم. اگر شما هم جزء علاقمندان به این حوزه هستید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

1- در سال 2020 بازیکنان بازی‌های کامپیوتری تا 4.5 میلیارد دلار برای بازی VR هزینه کرده‌اند.

اگر قبلا یک بازی واقعیت مجازی را تجربه کرده باشید، متوجه شده‌اید که این بازی‌ها با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیستند. برای گیمرها بازی‌های واقعیت مجازی تا 20 درصد جذاب‌تر از بازی‌های سنتی است.

بررسی آمار خیره کننده از گردش مالی صنعت بازی
بررسی آمار خیره کننده از گردش مالی صنعت بازی

به همین دلیل آمارها نشان می‌دهد که در سال 2020 تعداد هدست‌های واقعیت مجازی از مرز 60 میلیون دستگاه گذشته و افراد تا 4.5 میلیارد دلار برای این بازی‌ها هزینه کرده‌اند.

2- ارزش صنعت بازی‌های موبایل تا پایان سال 2020 به 77.2 میلیارد دلار رسیده است.

در گذشته بازی‌ها تنها به دو صورت بازی‌های کنسولی و رایانه‌ای یافت می‌شدند. اما امروزه گوشی‌ های موبایل به یکی از مهم‌ترین دیوایس‌ها در صنعت بازی سازی تبدیل شده‌اند. محبوبیت بازی مار در گوشی‌های نوکیا باعث شد که شرکت‌ها توجه خود را به سمت این بخش از بازار بیشتر کرده و اکنون بازی‌های جذاب با گرافیک عالی برای گوشی‌های موبایل طراحی شده‌اند. بازی‌هایی که باعث شده ارزش این صنعت به مرز 80 میلیارد دلار نزدیک‌تر شوند.

3- گردش مالی صنعت بازی در سال 2020 برابر 159.3 میلیارد دلار است.

هرچند که عدد 159 میلیارد دلار عدد بسیار بزرگی است. اما اگر بدانید که این عدد دو سال پیش 110 میلیارد دلار بوده قطعا ارزش آن برای شما بسیار بیشتر خواهد شد. رشد سالیانه 9.3 درصدی گردش مالی بازی در سطح جهان نشان می‌دهد که بازی‌های رایانه‌ای، کنسولی و موبایلی توانسته‌اند توجهات زیادی را به خود جلب کنند و درآمد چشمگیری را نصیب سازندگان خود کنند.

4- پیش‌بینی می‌شود که گردش مالی بازی‌های رایانه‌ای در سال 2021 به 45.5 میلیارد دلار برسد.

آمارهای سال 2019 نشان می‌دهد که سهم بازی‌های رایانه‌ای از گردش مالی صنعت بازی در حدود 24 درصد بوده است. این سهم 24 درصدی به عددی بالغ بر 35.3 میلیارد دلار می‌رسید. در سال 2020 این عدد به 36.9 میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است. اما با توحه به افزایش قیمت لوزم جانبی و سخت افزارهای بازی این افزایش این عدد تا 45.5 میلیارد دلار در سال 2021 چندان تعجب برانگیز نیست.

5- درآمد بازی‌های کنسولی تا سال 2022 به 61 میلیارد دلار خواهد رسید.

در سال 2019 بازی‌های کنسولی با دریافت 30 درصد از سهم گردش مالی به درآمدی 45.3 میلیارد دلاری رسیده بودند. این بازی‌ها در ایران نیز طرفداران زیادی دارند. به همین دلیل فروشگاه‌های مختلفی نظیر آی گیم برخی از گیفت کارت‌های آن‌ها را با قیمت مناسبی عرضه می‌کنند. گیفت کارت پلی استیشن پلاس، اشتراک ایکس باکس لایو گلد و… برخی از محصولات این فروشگاه است که شما می‌توانید آن‌ها را با قیمت مناسبی تهیه کنید. درآمد بازی‌های کنسولی در سال 2020 به 57.9 میلیارد دلار رسیده است. این عدد برای شرکت‌های سازنده کنسول‌ها عددی بسیار بزرگ است. اما سهم این بازی‌ها در این سال با دو درصد کاهش تنها 28 درصد بوده است. با این حال پیش ‌بینی‌ها نشان می‌دهد که روند رو به رشد درآمد این بازی‌ها ادامه داشته و درآمد آن‌ها تا پایان سال 2022 به 61 میلیارد دلار خواهد رسید.

6- درآمد بازی‌ها رایانه‌ای رایگان (F2P) در سال 2020 به 20.6 میلیارد دلار رسیده است.

هرچند که به نظر می‌رسد بازی‌های رایگان درآمدی برای سازندگان خود نداشته باشند، اما باید بدانید محبوبیت فراوان این بازی‌ها می‌تواند درآمد خوبی نصیب عرضه کنندگانشان کند. این درآمد معمولا حاصل از تبلیغ در بازی یا درآمد ناشی از فروش اکانت‌های دارای بازی‌های رایگان است. البته درآمد 20.6 میلیارد دلاری سال 2020 نسبت به دو سال گذشته کاهش داشته است. اما این به این معنا نیست که این بخش از صنعت بازی ارزش خود را از دست داده و باید فراموش شود.

7- ثروتمندترین گیمر حرفه‌ای جهان در سال 2020 بیش از 4 میلیون دلار درآمد کسب کرده است.

در صنعت بازی این تنها طراحان و فروشندگان نیستند که می‌توانند درآمد کسب کنند. خود شما نیز به عنوان یک گیمر می‌توانید درآمدزایی کنید. این درآمدزایی می‌تواند با استریمینگ بازی‌ ها یا دریافت پول از شرکت‌های بازی سازی برای امتحان و عیب یابی بازی‌های جدیدشان باشد. در حال حاضر ثروتمندترین گیمر حرفه‌ای دنیا یک بازیکن آلمانی است با نام کوروکی تاخاسومی است که تنها از جوایز مسابقات بیش از 4 میلیون دلار درآمد کسب کرده است.

8- درآمد استریمینگ بازی در سال 2018 بیش از 5.2 میلیار دلار بوده است.

شاید برای شما کمی عجیب باشد که در جایی از جهان افراد به خاطر تماشای بازی کردن یک نفر پول پرداخت می‌کنند. اما درآمد 5.2 میلیارد دلاری این صنعت در سال 2018 نشان می‌دهد که این بخش از صنعت بازی نیز یکی از پرطرفدارترین سرگرمی‌ها در جهان است. البته در بسیاری از کشورها همچون ایران هنوز به‌درستی این صنعت شناخته نمی‌شود. اما استریمرهای ایرانی که در این بخش فعالیت می‌کنند کم نیستند.

اخبار درآمد استریمینگ بازی در آی گیم
اخبار درآمد استریمینگ بازی در آی گیم

پلتفرم اصلی برای پخش بازی‌های ویدیویی در سطح جهان twitch است. این پلتفرم بابت تعداد تماشاکنندگان بازی‌ های رایانه‌ای به استریمرها پول می‌پردازد. علاوه بر آن استریمرها می‌توانند در مسابقات مختلف شرکت کرده و جایزه کسب کنند. پخش فیلم‌های استریمینگ در یوتیوب و دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز می‌تواند درآمد چشمگیری برای این افراد فراهم کند.

گردش مالی صنعت بازی در ایران چگونه است؟

متاسفانه در حال حاضر آمار دقیق و درستی درباره گردش مالی صنعت بازی در ایران وجود ندارد. اما قطعا افزایش علاقه گروه‌های سنی مختلف به این بازی‌ها در ایران نیز کم نبوده است و شرکت‌های فروشنده بازی‌ها می‌توانند درآمدهای خوبی از این موضوع کسب کنند. همین موضوع سبب شده است که صنعت بازی نیز به محلی جذاب برای سودجویان تبدیل شده و افراد منفعت‌طلب به دنبال راهی برای کسب درآمد بیشتر از این صنعت باشند. توصیه ما این است که برای اینکه در دام فروشندگان کلاهبردار نیفتید، از فروشگاه‌های معتبر بازی نظیر آی گیم بازی بخرید. شما می‌توانید از این فروشگاه‌ها بازی‌های روز دنیا را با بهترین قیمت و کیفیت خریداری کنید. همچنین می‌توانید با خرید گیفت کارت از این فروشگاه هزینه‌های خود را کم کرده و از امکانات جذاب اکانت‌های پولی کنسول‌ها یا پلتفرم‌های مختلف لذت ببرید.

صنعت بازی صنعتی رو به رشد و پیشرفت

در حال حاضر صنعت بازی صنعتی رو به رشد و پیشرفت است و می‌توان آن را یکی از موفق‌ترین صنایع دنیا دانست. چراکه جذب تعداد زیادی طرفدار جدید در هر سال می‌تواند باعث افزایش درآمد و گردش مالی این صنعت شود. در کشورهای در حال توسعه نظیر ایران اهمیت این صنعت هنوز به‌خوبی درک نشده است. بنابراین می‌توان گفت که کسب درآمد از صنعت بازی در ایران جای کار زیادی دارد. اگر به دنبال کاری مناسب با درآمد عالی می‌گردید، این صنعت می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. اما باید بدانید که راهی سخت و پردردسر پیش رو دارید.  اگر تمایل دارید در خصوص دنیای گیم و گیمر ها اطلاعات بیشتری کسب کنید به مقاله” آیا گیمرها باهوش‌ترند یا باهوش‌ترها گیمر می‌شوند ” مراجعه کنید.