امروزه کمتر کسی است که نام سرویس گوگل پلی را نشنیده باشد و با آن آشنایی نداشته باشد. این سرویس یک مرجع کامل برای بازیها و اپلیکیشنهای مخصوص سیستم عامل اندروید است. در حقیقت گوگل پلی استور یک فروشگاه آنلاین است که کاربران ویندوز میتوانند در آن فیلم، نرم افزار، کتاب، بازی و خدمات دیگر را به راحتی دریافت کنند.
زمانی که یک دستگاه با سیستم عامل اندروید تهیه کنید، خواهید دید که این برنامه به طور پیش فرض بر روی دستگاه قرار دارد. سرویس گوگل پلی یکی از برنامههای کاربردی است که خدمات مناسبی را به کاربرانش ارائه میدهد. اگر قصد افزایش اعتبار گوگل پلی را دارید، می توانید اقدام به خرید گیفت کارت گوگل پلی کنید. استفاده از فروشگاه گوگل پلی میتواند دریچهای از میلیونها برنامه را به سوی شما باز کند.
با فروشگاه گوگل پلی بیشتر آشنا شویم
برنامه گوگل پلی به صورت کاملا پیش فرض بر روی همه دستگاههای اندروید وجود دارد. در این برنامه جامع، انواع برنامهها و اپلیکیشنها وجود دارد. گوگل پلی استور در واقع یک برنامه بسیار کاربردی است که به شما این امکان را میدهد تا به آخرین نسخه از هر برنامهای که در دستگاه خود دارید، دسترسی داشته باشید. برخی معتقدند که گوگل پلی یک انقلاب کوچک در گوشیهای تلفن همراه است که قابلیتهای بسیار زیادی نیز دارد.
حتی شما میتوانید با استفاده از گیفت کارت گوگل پلی از برنامههای غیر رایگان در فروشگاه گوگل پلی بهره مند شوید. کافیست که طریقه نصب فروشگاه گوگل پلی و فعال کردن آن در گوشی را بلد باشید، بدین ترتیب میتوانید به راحتی از تمام قابلیتهای این سرویس و خدمات google استفاده کنید. در ادامه مطلب، نکات ارزشمندی در مورد تنظیمات گوگل پلی، آپدیت گوگل پلی و همچنین سرویس بازی گوگل پلی به شما ارائه میدهیم.
تاریخچه پیدایش گوگل
سرویسهای Google Play برای اولین بار در تاریخ 22/10/2008 به عنوان اندروید مارکت منتشر شد. بعد از این انتشار اولیه، در مارس 2012 به طور رسمی معرفی شد. این شرکت بزرگ به وسیله سرگئی برین و لری پیج تاسیس شد در این تاریخ در حقیقت دو سرویس سابق گوگل موزیک و اندروید مارکت باهم ادغام شدند. این سرویس ارائه شده توسط شرکت گوگل، تنها یک فروشگاه مارکتینگ نیست و موارد مختلفی در اختیار کاربران قرار میدهد.
نسخه های گوگل پلی
برنامه گوگل پلی یکی از ضروریترین برنامهها برای گوشیهای اندروید است که امروزه نسخههای مختلفی از آن نیز به بازار عرضه شده است. نسخه نهایی گوگل پلی استور با نام Google play services 10.0.84 توانست مورد استقبال افرار زیادی قرار گیرد. این برنامه تاکنون بیشتر از یک میلیارد کاربر مختلف از اقصی نقاط جهان داشته و به یکی از محبوبترین برنامههای دنیای وب تبدیل شده است.
توجه داشته باشید که برای نصب نسخه جدیدتر نباید ورژن قبلی موجود بر روی گوشی همراه خود را پاک کنید. همانطور که گفتیم این برنامه به صورت پیش فرض بر روی دستگاههای اندرویدی وجود دارد و توجه داشته باشید که هرگز آن را حذف نکنید، تنها میتوانید اقدام به آپدیت کرده و از این طریق جدیدترین نسخه برنامه گوگل پلی را در دستگاه خود داشته باشید.
آموزش نصب گوگل پلی
شما میتوانید نسخه های مختلف گوگل پلی را بر روی دستگاههای مختلفی داشته باشید، تنها باید نرم افزار گوگل پلی مخصوص اندروید را دانلود کرده و آن را نصب کنید. نحوه نصب این برنامه بسیار ساده بوده و شما از دو روش میتوانید این کار را انجام دهید، اولین روش، نصب مستقیم از طریق دستگاه خود و دومین روش از طریق کامیپوتر است که ما در ادامه هر دو روش را به طور کامل برای شما توضیح خواهیم داد.
نصب گوگل پلی برای گوشی های اندروید
برای نصب گوگل پلی سرویس روی تبلت و یا گوشیهای اندرویدی ابتدا باید این برنامه را از اپ استورها یا مرورگر گوشی یا تبلت اندروید خود دانلود کنید.
دقت داشته باشید در نسخههای قدیمیتر اندروید، باید به بخش تنظیمات دستگاه رفته و Install from unknown source را فعال نمایید. سپس در ادامه فرآیند از شما اجازه نصب و همچنین بارگیری بر روی دستگاه شما را میخواهد. پس از آن عملیات نصب گوگل پلی برای شما شروع شده و نصب انجام میشود.
اگر بخواهید نسخههای جدیدتری از فروشگاه گوگل پلی را نصب کنید باید به منوی تنظیمات رفته و گزینه apps and notification را انتخاب کنید. سپس در لیستی که به شما داده شده به دنبال google chrome بگردید و آن را انتخاب کنید، سپس گزینه advance را کلیک کرده و install unknown apps را انتخاب کنید و با اجازه دادن به برنامه میتوانید فرآیند نصب را شروع کنید. برای این کار بر روی نرم افزار دانلود شده با فرمت APK کلیک کرده و برنامه را باز نمایید و در نهایت بر روی دکمه install کلیک نمایید.
آموزش قدم به قدم دانلود از گوگل پلی با کامپیوتر
بسیاری از کاربران بنا به دلایل مختلف تمایل دارند که برنامه های دلخواه خود را با کامپیوتر از گوگل پلی دانلود کنند. با این وصف به چنین افرادی توصیه می کنیم این بخش از مطلب که به آموزش قدم به قدم دانلود از گوگل پلی باکامپیوتر پرداخته ایم توجه ویژه ای داشته باشند.
برای اینکه فروشگاه گوگل پلی را بر روی کامپیوتر خود داشته باشید و بتوانید به وسیله آن برنامههای دلخواه خود را دانلو کنید باید روش هایی را که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم امتحان کنید:
1- برای این کار به جای اینکه برنامه APK گوگل پلی استور را در کامپیوتر بارگیری کنید، میتوانید با استفاده از برنامه های شبیه سازی گوشی روی کامپیوتر نظیر Bluestacks که رایگان نیز هست استفاده کنید. این شبیه ساز رایگان برای ویندوز و مک موجود است.
2- استفاده از افزونه دانلود از گوگل پلی: از دیگر روش های دانلود از گوگل پلی با کامپیوتر می توان به استفاده از فزونه دانلود از گوگل پلی در کروم با عنوان 1Mobile Downloader اشاره کرد. اما لازم است بدانید که با استفاده از این افزونه صرفا امکان دانلود فایلهای apk برنامههای رایگان برای شما مهیا می شود و شما میتوانید در نهایت فایلهای دانلود شده توسط این افزونه را به گوشی خود منتقل کرده یا در Bluestacks اجرا نمایید.
گفتنی است پس از دانلود و نصب این افزونه، میتوانید با وارد کردن اسم اپلیکیشن موردنظر خود در گوکل پلی، فایل apk آن را دانلود کنید.
دانلود گوگل پلی
برای نصب این برنامه ابتدا باید آن را دانلود کنید. قبل از اینکه هر کاری انجام دهید، باید نسخه اندروید برنامه گوگل پلی سرویس را با فرمت APK دانلود کنید. میتوانید این فرمت را از وب سایتهای مختلف، وبلاگهای مختلف فنی و یا از افراد مطمئن در انجمنها بگیرید. در نظر داشته باشید که برای دانلود گوگل پلی استور بهتر است که از یک منبع قابل اعتماد و سایتهای معتبر و مرجع استفاده کنید.
دانلود گوگل پلی از بازار
یکی از درگاههای مطمئن برای دانلود و نصب گوگل پلی استور، برنامه بازار است، شما میتوانید در قسمت جستجو برنامه بازار، فروشگاه گوگل پلی را سرچ کرده و همان نسخه ارائه شده را دانلود کنید. معمولاً بازار، جدیدترین نسخهها را به کاربران خود ارائه میدهد.
بهترین ها در گوگل پلی
فروشگاه گوگل پلی یکی از بهترین فروشگاههای آنلاین برای دانلود و نصب انواع برنامههای ویژه است. این کمپانی اغلب به دنبال ارائه بهترینها در گوگل پلی است. با ورود به گوگل پلی استور میتوانید دنیایی از بازی های گوگل پلی و دیگر سرویسهایی که پیشتر در مورد آنها صحبت کردیم را داشته باشید.
در سال 2019، گوگل پلی فهرستی از بهترین اپلیکیشنهای انتشار یافته در این فروشگاه را معرفی کرد. در این لیست نرم افزار ادیت ویدئو Glitch video Effects به عنوان بهترین و محبوبترین نرم افزار سال در فروشگاه گوگل پلی معرفی شد و پس از آن بازی Call of duty نسخه موبایل، به عنوان برترین بازی، فیلم Avengers نیز به عنوان پرطرفدارتین فیلم و همچنین کتاب داستانهای ترسناک برای تعریف در تاریکی نیز به عنوان بهترین کتاب سال در گوگل پلی معرفی شد.
تبلیغات در گوگل پلی
از آنجایی که گوگل پلی دارای بیش از 2 میلون اپلیکیشن است، بنابراین اگر بخواهید بدون تبلیغات رتبه بالایی کسب کنید، بسیار مشکل خواهد بود. به همین دلیل میتوانید از طریق ورود به پلتفرم Google ads در این برنامه تبلیغات داشته باشید. این تبلیغات را گوگل پلی با عنوان “پیشنهاد شده” به کاربران نمایش داده و اغلب در صفحه اول گوگل پلی استور نمایش دارند.
نحوه بروز رسانی گوگل پلی
تلفنهای هوشمند به طور پیش فرض در حالت آپدیت خودکار قرار دارند. بر این اساس زمانی که یک برنامه با آپدیت جدیدی روبرو شود، دستگاه با اتصال به اینترنت (WIFI) شروع به بروزسانی خودکار میکند. در صورتی که هنگام بروزرسانی برنامه با مشکل مواجه شدید و یا دوست داشتید خودتان به طور دستی این کار را انجام دهید، باید از طریق گزینه My Apps به آپدیت اپلیکیشنهای خود بپردازید. حال که با آموزش بروزرسانی سرویس های گوگل پلی آشنا شدید، میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید.
نکات قبل از بروزرسانی سرویس گوگل پلی
توجه داشته باشید که سیستم عامل اندروید اغلب دارای سرویسهایی پیش فرض هستند که این سرویسها همان سرویسهای مخصوص گوگل پلی هستند، مانند یوتیوب، در بعضی از دستگاههای مانند گوشیهای GLX و یا بلک بری ممکن است این سرویسهای پیش فرض وجود نداشته باشد، این امر بدین معنی است که این دستگاهها از گوگل پشتیبانی نمیکنند.
مقایسه گوگل پلی و اپ استور
گوگل پلی و اپ استور هر دو غول اکوسیستم در موبایل هستند که رقابت میان آنها بسیار زیاد است. این رقابت بین شرکت اپل و گوگل است. هر دوی این فروشگاهها خدمات تقریبا یکسانی را ارائه میدهند اما اینکه کدام بهتر است را باید به اعداد و ارقام وابسته دانست. اپ استور در سال 2008 با 500 نرم افزار کار خود را شروع کرد و در سال 2013 به یک میلیون اپلیکیشن رسید. شرگت گوگل نیز در سال 2008 با اپلیکیشنهای کمی کار خود را شروع و در سال 2012 این رقم به 500 هزار با 25 میلیارد دانلود رسید. این مقایسه نشان داد که آمار دانلود گوگل پلی بالاتر بوده و توانسته حدود 60 درصد از رقیب خود جلوتر باشد.
چرا باید دنبال جایگزینی برای گوگل پلی استور باشیم؟
با پیشرفت تکنولوژی و ورود برنامههای مختلف و مارکتهای گوناگون مسلماً نیاز به یک برنامه جدیدتر را نسبت به گوگل پلی حس خواهید کرد. ممکن است شما هم جزء آن دسته از افراد باشید که در گوگل پلی به دنبال برنامه خاصی باشید و نتوانید آن را پیدا کنید، شاید از این اپلیکیشن دیگر خسته شده باشید و به دنبال جایگزینی برای این برنامه میگردید. بسیاری از افراد تاکنون برنامههایی نظیر، بازار، مایکت و آمازون اپ استور را جایگزین فروشگاه گوگل پلی کردهاند.
گوگل پلی در ایران
همانطور که میدانید ایران از بسیاری از تکنولوژیها تحریم است، یکی از این تحریمها، گوگل پلی استور است که کاربران ایرانی را از سرویسهای خود مانند یوتیوب، اسپاتیفای و ویز محروم کردهاست. هنوز علت این تحریم کاملا مشخص نشدهاست اما شما میتوانید با استفاده از برخی سرورها هنوز هم از سرویسهای گوگل پلی در ایران استفاده نمایید. بدین معنی که ریجن اکانت گوگل پلی خود را کشور ایران قرار ندهید.
گوگل پلی یا بازار؟
با توجه به ضعف گوگل پلی در ارائه بعضی از اپیکیشنها، بازار سعی در رفع این نقضها داشته تا به رقابت با گوگل پلی بپردازد. اما بازار به دلیل ایرانی بودن، مجبور به حذف بعضی از برنامهها بوده که در گوگل پلی استور هنوز وجود دارد.
گوگل پلی سرویس چیست؟ (Google Play Service)
در سرویس Google Play store میتوان انواع محتوا به ویژه محتوای دیجیتال را مشاهده کرد. دسترسی به انواع فیلم، موزیک، کتابهای الکترونیکی، بازی و نرم افزار برای کاربران این سرویس مهیا شده است. محتواهای گوگل پلی هم به صورت رایگان و هم به صورت پولی ارائه شدهاند.
چرا گوگل پلی کار نمی کند؟
کار نکردن گوگل در هر دستگاهی ممکن است علت خاص خود را داشته باشد. با استفاده از این راه حلها میتوانید دوباره برنامه را به کار بیندازید. ابتدا برنامه را فورس کلوز کنید و دوباره اجرا کنید. اگر تاثیری نداشت بهتر است آن را فورس ریستارت کرده و برنامه را اجرا کنید. سومین روش تغییر دادن شبکه اینترنتی خود است. تغییر آی پی گوشی هم میتواند به شما در این امر کمک کند و در نهایت شاید تاریخ و ساعت گوشی شما تنظیم نیست، آن را تنظیم کرده و دوباره تلاش کنید.