شاید حدود 10 سال پیش هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که روزی بتوان در گوشی‌های موبایل انواع بازی‌ های ویدیویی و بازی های انلاین را اجرا کرد. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش قدرت پردازنده‌های‌ گوشی‌های هوشمند، بسیاری از بازی‌های ویدیویی که تا 10 سال پیش فقط در کنسول‌ها اجرا می‌شد را امروز می‌توان در گوشی‌های موبایل اجرا کرد. در این مطلب ایده جایگزین کردن دستگاه‌های موبایل با کنسول‌های بازی را بررسی می‌کنیم.

مقایسه موبایل با کنسول‌های بازی

کنسول‌ های بازی همیشه اولویت اول تمام گیمر‌ها برای انجام بازی‌های ویدیویی بوده‌اند. قدرت پردازش بالا و قیمت پایین این کنسول‌ها باعث شده که گیمرها برای انجام بازی‌های ویدیویی انتخاب اول خود را خرید کنسول بدانند.

بازی های موبایلی: دنیایی از سرگرمی بی پایان
بازی های موبایلی: دنیایی از سرگرمی بی پایان

با گسترش استفاده از موبایل‌ها توسط افراد، شرکت‌های سازنده موبایل تصمیم به افزایش قدرت پردازش این دستگاه‌های قابل حمل گرفتند. در طی چند سال اخیر، قدرت پردازش موبایل‌ها توانسته رشد چشمگیری پیدا کند. با افزایش قدرت پردازش موبایل‌ها و  بزرگ‌تر شدن صفحه‌نمایش آن‌ها، سازندگان بازی‌ها تصمیم گرفتند که بازی‌های خود را برای این دستگاه‌ها نیز عرضه کنند.

تقریبا تمامی کاربران موبایل با موبایل خود بازی می‌کنند و این دستگاه‌ها تبدیل به انتخاب اول افراد برای انجام بازی در اوغات فراغت خود شده‌اند اما هنوز فاصله بسیار زیادی بین کنسول‌های بازی با دستگاه‌های موبایل وجود دارد. در ادامه به بررسی مولفه‌های مختلف در مقایسه موبایل و کنسول‌های بازی می‌پردازیم.

مقایسه قدرت پردازش موبایل و کنسول‌های بازی

مهم‌ترین مولفه برای انجام بازی‌های ویدیویی، قدرت پردازش دستگاه مورد استفاده است. تمام بازی‌های ویدیویی برای اجرای روان و بدون مشکل از قدرت پردازش دستگاه استفاده می‌کنند. کنسول‌ها در درون خود پردازنده‌های گرافیکی بزرگی دارند که با سیستم خنک‌کننده مجزا بازی‌های سبک و سنگین را به‌صورت بسیار روان و سریع اجرا می‌کنند. گوشی‌های موبایل نیز دارای پردازنده‌های قدرتمندی هستند که باوجود ابعاد کوچک، می‌توانند تمام بازی‌های عرضه شده در پلتفرم‌های موبایل را به‌صورت روان اجرا کنند.

وقتی نوبت به مقایسه این دو نوع از دستگاه، از نظر قدرت پردازشی می‌رسد، تفاوت بسیار محسوس است. گوشی‌های موبایل باوجود بهره‌مندی از پردازنده‌های قوی، در برابر قدرت پردازش کنسول‌های بازی حرفی برای گفتن ندارند و نمی‌توان در آن‌ها، تمام بازی‌ها را با سرعت و کیفیت لازم اجرا کرد. البته باید توجه کرد که ابعاد و وزن گوشی‌های موبایل تفاوت زیادی با کنسول‌های بازی دارد و با توجه به این تفاوت در وزن و ابعاد این نتیجه قابل پیش‌بینی است.

مقایسه بازی‌های موبایل و کنسول‌های بازی

یکی از محدودیت‌های مهم در اجرای بازی‌ها در گوشی‌های موبایل، عدم امکان اجرای بازی‌های روز باکیفیت در این دستگاه‌ها است. بازی‌های مهم و باکیفیت فقط در پلتفرم کنسول‌ها و برای این دستگاه‌ها عرضه می‌شوند. ممکن است برخی از بازی‌ها مانند بازی فورتنایت، پابجی و کالاف دیوتی با کاهش کیفیت و حجم در پلتفرم‌های موبایل نیز عرضه شوند اما بسیاری از بازی‌ها فقط در کنسول‌ها قابل دسترس هستند.

از طرفی دیگر برخی بازی‌ های موبایلی سرگرم‌کننده و جذاب فقط در گوشی‌های موبایل عرضه شده و نمی‌توان آن‌ها در کنسول‌ها بازی کرد. این بازی‌ها عموما بازی‌های کوچکی هستند که شما می‌توانید آن‌ها در مترو، اتوبوس و یا در سر کلاس بازی کنید. با توجه به دشواری ساخت بازی برای کنسول‌ها، این امکان برای سازندگان این نوع از بازی‌ها وجود ندارد که بتوانند، این بازی‌ها را برای کنسول‌ها نیز بسازند.

مقایسه راحتی بازی کردن در موبایل و کنسول‌های بازی

  • یکی دیگر از تفاوت‌های بزرگ بین موبایل‌ها و کنسول‌ها در نوع استفاده و راحتی بازی‌کردن با آن‌ها است. برای مثال شما می‌توانید از موبایل‌ها در هر مکان و زمانی برای بازی‌کردن استفاده کنید اما از کنسول‌های بازی فقط می‌توان در خانه و آن‌‌هم در اتاقی که تلویزیون یا مانیتور در آن قرار دارد استفاده کرد.
  • همچنین یکی دیگر از فواید کنسول‌ها نسبت به گوشی‌های موبایل قابلیت بازی کردن با صفحه‌نمایش‌های بزرگ چند ده اینچی است. در صورتی که در گوشی‌های موبایل نهایت می‌توان در صفحه‌های هفت الی هشت اینچی بازی کرد.
  • بازی در صفحه‌نمایش بزرگ این امکان را برای شما فراهم می‌آورد که بتوانید بازی را با جزئیات زیادی مشاهده کنید و به‌راحتی بتوانید از مناظر و جلوه‌های گرافیکی بازی‌ها لذت ببرید. همچنین با توجه به پوشش بیشتر صفحه‌نمایش‌های بزرگ، می‌توان راحت‌تر مراحل بازی را طی کرد.
  • یکی دیگر از تفاوت‌های بزرگ در زمینه راحتی بازی با موبایل‌ها این است که می‌توان از آن‌ها با یک دست استفاده کرد. در صورتی که برای بازی با کنسول‌های بازی شما باید از دو دست خود برای نگه داشتن کنترلر استفاده کنید.

مقایسه هزینه موبایل و کنسول‌های بازی برای جایگزینی موبایل با کنسول های بازی

مولفه‌ای مهم دیگر در مقایسه بین موبایل‌ها و کنسول‌های بازی، قیمت آن‌ها است. در بحث تفاوت قیمت بین این دو نوع از دستگاه مولفه‌های زیادی دخیل است. گوشی‌های موبایل میان‌رده عموما از قیمت کم‌تری نسبت به کنسول‌های بازی برخودار هستند اما موبایل‌هایی که بتوانند نیاز شما برای جایگزینی موبایل با کنسول‌های بازی را پاسخگو باشند از قیمتی 2 الی 5/2 برابری نسبت به کنسول‌ها برخودار هستند.

تجربه بهترین بازی های موبایلی با سیستم های قدرتمند
تجربه بهترین بازی های موبایلی با سیستم های قدرتمند

عموما رنج قیمتی کنسول‌های مطرح بازار بین 400 الی 600 دلار است و رنج قیمتی گوشی‌های موبایل رده‌بالا بین 1000 تا 1500 دلار است. البته باید توجه کرد که بسیاری از گوشی‌های میان‌رده که در رنج قیمتی 300 الی 500 دلاری قرار دارند نیز می‌توانند نیاز شما برای انجام بازی‌های مخصوص موبایل برآورده کنند.

جایگزینی موبایل با کنسول های بازی؛ ایده‌ای که اجرای آن موفق نیست

با توجه به نکات گفته شده می‌توان نتیجه گرفت که ایده جایگزینی موبایل با کنسول های بازی، ایده مناسبی نیست و هریک از این دستگاه‌ها دارای کاربری مخصوص خود هستند. شما نمی‌توانید از کنسول خود در هر زمان و مکان برای بازی استفاده کنید. شما نمی‌توانید در بین کلاس‌ها یا در هنگام سفر وقتی حوصله شما سررفته است، با کنسول خود بازی کنید. از طرفی دیگر نمی‌توان از گوشی‌های موبایل برای انجام بازی‌های باکیفیت و با گرافیک بالا استفاده کرد. گوشی‌های موبایل قدرت پردازشی کم‌تری نسبت به کنسول‌های بازی دارند و بازی‌های روز دنیا برای پلتفرم آن‌ها منتشر نمی‌شود. بسیاری از گیمرها از هردوی این دستگاه‌ها برای انجام بازی‌ استفاده می‌کنند و با توجه به تفاوت‌های ذکر شده به‌نظر می‌رسد انتخاب درست، استفاده از هردوی این دستگاه‌ها برای لذت بردن هرچه بیشتر از بازی‌های ویدیویی است.