با وجود مانع تحریمهای بینالمللی برای کاربران ایرانی همچنان روشهای مختلفی وجود دارد که میلیونها کاربر ایرانی میتوانند با استفاده از آنها از فروشگاههای بینالمللی آنلاین خرید کنند. بیشتر محصولاتی که ما از این فروشگاهها میخریم، خدمات در بستر اینترنت و اقلام مجازی دیجیتال مانند: نرمافزار، بازی، موسیقی، فیلم و کتاب الکترونیک هستند.
در این مطلب از آی گیم تمامی نکات مربوط به خرید از فروشگاه های آنلاین بین المللی و بهترین شیوه خرید از این فروشگاهها را با هم مرور میکنیم.
اصطلاحات این نوع از مارکتینگ را بشناسیم
برای شناخت بهتر روش خرید از فروشگاه های آنلاین بین المللی بهتر است ابتدا با برخی اصطلاحات در این نوع از مارکتینگ آشنا باشیم. آشنایی با این اصطلاحات، دانشی را در اختیار ما قرار میدهد تا بتوانیم از خدمات این فروشگاهها به بهترین شیوه استفاده کنیم و بهترین روش پرداخت را نیز انتخاب کنیم.
فروشگاه بینالمللی
فروشگاه بینالمللی سیستمی برای فروش کالاها و خدمات در خارج از کشوری است که شرکت فروشنده در آن قرار دارد. یک فروشگاه بینالمللی در تعریف ساده، سیستمی شامل شرکتها، قوانین و رویههای مربوط به مبادله کالاها و خدمات بین افراد یا سازمانها است. این فروشگاهها را میتوان بر اساس ویژگیهایی مانند: مکان جغرافیایی، مشتریان، محصولات و خدمات یا حتی ویژگیهای رفتاری مصرفکنندگان تعریف کرد. فروشگاههای بینالمللی معمولا دارای شعب فیزیکی در کشورهای مختلف هستند و مشتریان آنها از یک سیستم یکپارچه یا مبتنیبر کشور، در فضای اینترنت برای خرید غیر حضوری اقدام میکنند.
بازار بینالمللی
در سطح جهانی، ۴۷ درصد از فروش تجارت الکترونیک از طریق بازارهای آنلاین در سال ۲۰۲۰ انجام شده است که بالغ بر دو تریلیون دلار است. بازار بینالمللی از نظر جغرافیایی بهعنوان بازاری خارج از مرزهای بینالمللی کشور تابعیت یک شرکت تعریف میشود.
برای مثال IBM در آمریکا تاسیس شده است. بنابراین هر منطقه جغرافیایی خارج از مرزهای سرزمینی ایالات متحده که IBM در آن تجارت میکند، بازار بینالمللی IBM است. آمازون و eBay دو نمونه از بازارهای بینالمللی و نیز فروشگاههای بینالمللی هستند. دو ویژگی کلیدی برای تعریف یک بازار آنلاین وجود دارند که عبارتند از:
- فروشندگان و خریداران زیادی از طریق یک وبسایت در حال خرید یا فروش هستند
- خریداران میتوانند بدون خروج از سایت (یا اپلیکیشن) محصولات را خریداری کنند
تعریف بازار بینالمللی شامل سایتهای مقایسه قیمت مانند Shopping.com نمیشود. اگرچه آنها محصولاتی از فروشندگان زیادی دارند، اما شما نمیتوانید بدون خروج از سایت، خریدی انجام دهید. آنها کانالهای تبلیغاتی هستند، نه بازارهای آنلاین. برخی از معروفترین بازارهای بینالمللی که دارای فروشگاه آنلاین بینالمللی هستند را بهترتیب بزرگی و حجم سرمایه و نیز با اطلاعات حوزه تمرکز بر فروش آنها، با هم مرور میکنیم:
- فروشگاه Amazon در عرصه جهانی
- فروشگاه eBay در عرصه جهانی
- فروشگاه Mercado Libre در آمریکای لاتین
- فروشگاه Rakuten در ژاپن
- فروشگاه AliExpress در عرصه جهانی
- فروشگاه Shopee آسیای جنوب شرقی
- فروشگاه Walmart در عرصه جهانی
- فروشگاه Etsy در آمریکا
- فروشگاه Taobao در چین
- فروشگاه Pinduoduo در چین
- فروشگاه Trendyol در ترکیه
- فروشگاه Allegro در رومانی
- فروشگاه Target در آمریکا
- فروشگاه Wayfair آمریکای شمالی و اروپا
- فروشگاه JD.com در چین
- فروشگاه Flipkart در هند
- فروشگاه Wildberries در روسیه
- فروشگاه Tokopedia در اندونزی
- فروشگاه Lazada در آسیای جنوب شرقی
- فروشگاه Zalando در اروپا
- فروشگاه Americanas در برزیل
- فروشگاه Tmall در چین
- فروشگاه Mercari در ژاپن و آمریکا
- فروشگاه Hepsiburada در ترکیه
- فروشگاه Wish در عرصه جهانی
- فروشگاه Ozon در روسیه
- فروشگاه Casas Bahia در برزیل
- فروشگاه bol.com در هلند
- فروشگاه ASOS در عرصه جهانی
- فروشگاه Coupang در کره جنوبی
- فروشگاه OTTO در آلمان
- فروشگاه Vinted در عرصه جهانی
- فروشگاه Marktplaats در هلند
- فروشگاه Cdiscount در فرانسه
- فروشگاه ManoMano در اروپا
با توجه به تحریمها چگونه باید از فروشگاههای آنلاین خرید کرد؟
اگر در کشور اروپایی یا آمریکایی یا هر کشور دیگری که به سیستم بانکداری جهانی متصل بود زندگی میکردید، این امکان برای شما وجود داشت تا بتوانید از طریق حساب بانکی، خرید خود را از فروشگاه مورد نظر انجام دهید. در نظر داشته باشید که امروزه نیز این امکان وجود دارد تا بتوانید از طریق روشهای مختلفی انجام دهید.
یکی از روشهایی که به تبع آن میتوانید از فروشگاههای آنلاین خارجی مانند آمازون خرید کنید، خرید از مجموعههای واسطه است. به این صورت که شما میتوانید از مجموعههای واسطه محصول خود را انتخاب کنید و پس از مدتی محصول را در ایران دریافت کنید. البته که روشهای دیگری نیز برای خرید از فروشگاههای آنلاین خارجی وجود دارند.
شما میتوانید حسابهای بانکی مختلفی را در ویزا کارت یا مسترکارت ایجاد کنید. در نظر داشته باشید که این کار دارای محدودیتهایی است و ممکن است در مواقعی حساب شما مسدود شود. از این رو، پیشنهاد میکنیم به سراغ روشهای دیگر خرید از فروشگاههای آنلاین خارجی بروید.
برای خرید از فروشگاههای آنلاین خارجی روش مطمئنتری نسبت به ایجاد حساب بانکی وجود دارد و آن خرید گیفت کارت است. به عنوان مثال، شما میتوانید گیفت کارت آمازون را خریداری کنید و از طریق آن خرید خود را انجام دهید. توجه داشته باشید که خرید از طریق آمازون را میتوان به این صورت انجام داد که شما با گیفت کارت ابتدا حساب کاربری خود را شارژ میکنید. در ادامه نوبت به این میرسد که محصول مورد نظر را انتخاب کرده و گزینه پرداخت از اعتبار حساب را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که خرید از طریق گیفت کارت یکی از ایمنترین روشها برای خرید از فروشگاههای آنلاین خارجی است.
روشهای خرید از فروشگاه های آنلاین بین المللی برای ایرانیان
یک فروشگاه آنلاین یا فروشگاه اینترنتی، فروشگاهی است که دارای یک سایت فروشگاهی با دستهبندیهایی برای خدمات یا محصولات و کانالهایی برای پرداخت هزینه خرید باشد. فروشگاه آنلاین بین المللی برای ایجاد امکان خریدهای بینالمللی باید دارای امکاناتی برای پرداختهای بینالمللی باشد. تنوع روشهای پرداخت باعث راحتی کاربران و افزایش فروش میشود.
بر این اساس برای خرید از فروشگاه های آنلاین بین المللی راههای مختلفی مانند: استفاده از سرویسهای مالی بینالمللی از جمله پیپال (PayPal)، استفاده از کردیت کارتها (Credit Cards) و استفاده از گیفت کارت وجود دارد. مشکل اساسی در زمینه خرید ایرانیان از فروشگاههای بینالمللی این است که کشور ایران و کاربران ایرانی تحت قوانین تحریمهای بینالمللی قرار دارند و بسیاری از این شیوهها با دشواری زیادی همراه است.
خرید با استفاده از سرویسهای پرداخت بینالمللی
صنعت پلتفرمهای پرداخت آنلاین همواره در حال پیشرفت و نوآوری است؛ زیرا هرزمان امکان پیشی گرفتن رقبا وجود دارد. سرویس پرداخت آنلاین و بینالمللی پیپال (PayPal) مهمترین بازیگر این صنعت است. با اینحال پلتفرمهای دیگری نیز وجود دارند. شما در این سرویسها یک اکانت ایجاد میکنید و با استفاده از روشهای مختلف ضمانت مالی، اعتباری الکترونیکی در اختیار شما قرار میگیرد که از آن میتوان برای خرید از فروشگاه آنلاین بین المللی استفاده کرد.
مشکل اساسی استفاده از این روش برای ایرانیان، همان وجود تحریمها است و شما با آیپی ایران نمیتوانید یک اکانت پیپال بسازید. برای همین برخی مدیران شرکتها که به خدمات این سرویسها نیاز دارند از روشهایی مانند اجاره یک سرور مجازی استفاده میکنند. چهار سرویس برتر پرداخت بینالمللی را با هم مرور میکنیم:
- سرویس پیپال: پیپال در سال ۱۹۹۸ توسط گروهی از ستارگان دنیای فناوری مانند: ایلان ماسک، مکس لوچین و پیتر تیل تاسیس شد. در سال ۲۰۰۲، پیپال به یک نام تجاری در زمینه مدیریت آنلاین پول تبدیل شد و توسط eBay خریداری شد
- سرویس اسکریل: اسکریل (Skrill) یکی از شناختهشدهترین جایگزینهای پیپال است. مهمترین برتری اسکریل نسبت به پیپال، کارمزد کمتر است. کارمزد پیپال برای پرداختها ۴.۵ درصد و کارمزد اسکریل ۲.۹ درصد است.
- سرویس پایونیر: پایونیر (Payoneer) یکی از محبوبترین پلتفرمهای پرداخت الکترونیکی در جهان است. تقریبا همزمان با پیپال تاسیس شد و مانند پیپال در بیش از ۲۰۰ کشور جهان فعالیت میکند.
- سرویس Google Pay Send: سرویس Google Pay Send به دلیل توانایی آن در پیوست کردن پرداختها به پیامهای جیمیل و این واقعیت که گوگل یکی از معدود شرکتهایی است که بر دنیای آنلاین تسلط دارند، مورد توجه قرار میگیرد.
خرید با استفاده از کارتهای اعتباری بینالمللی
کردیت کارتها عموما از سوی شرکتهای بزرگ خدمات مالی در کشورهای بزرگی مانند آمریکا و چند کشور برتر اروپایی صادر میشوند. شما با استفاده از اطلاعات حساب این کارتها میتوانید از طریق درگاههای پرداخت درون سایتها خرید بینالمللی آنلاین انجام دهید. مشکل وجود تحریمها برای دریافت این کارتها نیز برای ایرانیان وجود دارد. برخی از معروفترین این کارتها عبارتند از:
- ویزا کارت: این کارتها از جانب یک شرکت خدمات مالی چند ملیتی آمریکایی به نام Visa Inc صادر میشوند
- مستر کارت: یک پردازشگر شبکه پرداخت بینالمللی است که میلیاردها مصرفکننده، صادرکننده، بازرگان، دولت و کسبوکار را از طریق خدمات مالی به هم متصل میکند
- امریکن اکسپرس: توسط شرکتی آمریکایی بههمین نام صادر میشود و کارتهای آن به کارت آمکس نیز شهرت دارد
خرید از فروشگاه آنلاین بین المللی با گیفت کارت
گیفت کارت در عرصه جهانی به نوعی کارت فیزیکی یا مجازی/دیجیتالی گفته میشود که حاوی یک کد است. این کد وقتی در درون یک پلتفرم ویژه قرار بگیرد، مقدار مشخصی از ارز یک کشور خاص را به یک حساب کاربری انتقال میدهد. شما میتوانید با استفاده از این روش، در محیط آن پلتفرم، محصولات یا خدمات فیزیکی یا الکترونیکی/غیر فیزیکی را خریداری کنید.
گیفت کارتها از سوی فروشگاههای اینترنتی بینالمللی و گاهی نیز فروشگاههای ملی صادر میشوند. گیفت کارتها عموما فقط اجازه خرید محصولات یک برند خاص را به شما میدهند؛ ولی در مواردی نیز وقتی یک فروشگاه اینترنتی بینالمللی، محل فروش محصولات برندهای مختلف باشد، شما اجازه خرید آنها را نیز خواهید داشت. دقت داشته باشید که همه فروشگاههای بینالمللی دارای گیفت کارت نیستند.
خرید با استفاده از گیفت کارت بهترین و آسانترین روش خرید از فروشگاههای اینترنتی بینالمللی است. زیرا در این روش شما نیازی به ایجاد اکانت ندارید و فقط با وارد کردن کد گیفت کارت، حساب شما شارژ میشود و میتوانید محصول مورد نظر خود را خریداری کنید. برخی از معروفترین گیفت کارتهای فروشگاه آنلاین بینالمللی عبارتند از:
- گیفت کارت آمازون: آمازون بزرگترین خردهفروشی آنلاین جهان است و شما با استفاده گیفت کارت آمازون میتوانید انواع نرمافزارها و کالاهای دیجیتالی را خریداری کنید
- گیفت کارت eBay: فروشگاه eBay بزرگترین سایت خرید و فروش لوازم، ابزار و تجهیزات دست دوم در دنیا است. با استفاده از گیفت کارت eBay میتوانید در مناقصههای این سایت شرکت کنید و یا کالاهایی را بخرید و آنها را به هر آدرسی که میخواهید ارسال کنید
- گیفت گوگل پلی: پلیاستور بزرگترین فروشگاه آنلاین نرمافزار در دنیا است که میلیونها نرمافزار سیستم عامل اندروید را گرد آوری کرده است. بهترین راه پرداخت هزینه نرمافزارهای غیر رایگان این فروشگاه، استفاده از گیفت کارت گوگل پلی است
- گیفت کارت اپل: این گیفت کارت که به گیفت کارت آیتونز نیز معروف است امکان خرید انواع نرمافزارها و محتوای صوتی و تصویری آیتونز و اپاستور را در اختیار شما قرار میدهد
- گیفت کارت والمارت: والمارت یک ابرشرکت آمریکایی با صدها سوپرمارکت و هایپرمارکت در دنیا است. فروشگاه آنلاین والمارت امکان خرید کالاهای فیزیکی، امکان انجام برخی فعالیتهای اقتصادی و حتی خرید و فروش بیتکوین را با استفاده از گیفت کارت والمارت فراهم کرده است
خرید گیفت کارتهای فروشگاهی از آی گیم
خرید اینترنتی بخشی جداییناپذیر از سبک زندگی مدرن است. وقتی صحبت از خرید کالاها و محتواهای دیجیتالی باشد بهترین مراجع این نوع از خرید، فروشگاههای اینترنتی بینالمللی هستند. اما بهدلیل مشکلات پرداختهای ارزی و مساله وجود تحریمها برای کاربران ایرانی، این نوع از خرید، دشواریهایی دارد. ما در فروشگاه اینترنتی آی گیم این مانع را با تهیه و ارائه انواع گیفت کارتهای فروشگاهی از میان برداشتهایم. اگر مایل هستید دیگر کاربردهای گیفت کارت را به زبان ساده بدانید به مقاله” معرفی کاربرد های متفاوت انواع گیفت کارت به زبان ساده” مراجعه کنید.
شما با استفاده از انواع گیفت کارتهای فروشگاهی در سایت آی گیم میتوانید خریدی آسان از این فروشگاهها را تجربه کنید. یکی از مزایای این نوع از خرید، وجود گیفت کارتها در مبالغ گوناگون یورو و دلار است که گاهی از ۵ یا ۱۰ دلار شروع میشود. برای خرید این گیفت کارتها کافی است وارد صفحه گیفت کارتهای فروشگاهی سایت آی گیم بشوید، گیفت کارت مورد نظر را انتخاب و مراحل پرداخت هزینه را طی کنید تا اکانت شما در فروشگاه مورد نظر بهسادگی شارژ شود.