برای کسانی که به بازی‌های کامپیوتری علاقه زیادی دارند، یکی از اصلی‌ترین مشکلات هزینه‌های بالای آن است. چراکه اکثر بازی‌ها و امکانات آن‌ها در کشورهای خارجی ساخته شده و معمولا هزینه‌های آن‌ها به دلار تعیین می‌شود. به‌ علاوه خرید لوازم جانبی یا بازی‌ها از داخل کشور نیز معمولا گران تمام می‌شود. به همین دلیل گیمرهای حرفه‌ای به دنبال روش‌های صرفه جویی در هزینه‌های گیمینگ هستند. روش‌هایی که علاوه بر کم کردن هزینه‌ها چیزی از لذت بازی کم نکند. در این مقاله برخی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین این روش‌ها را بررسی می‌کنیم.

هزینه های بالا یکی از مشکلات اصلی بازی های کامپیوتری
هزینه های بالا یکی از مشکلات اصلی بازی های کامپیوتری

1. بازی‌هایی بخرید که واقعا بازی می‌کنید.

فراموش نکنید که شما یک کلکسیونر بازی‌های کامپیوتری نیستید. بنابراین بهتر است بازی‌هایی را بخرید که واقعا بازی می‌کنید. این موضوع تا حد زیادی باعث صرفه جویی در هزینه‌های شما خواهد شد. چراکه هزینه خرید بازی‌ها معمولا بالا است و شما نمی‌توانید از هزینه‌ای که صرف خرید یک بازی بی‌مصرف کرده‌اید چشم‌پوشی کنید.

2. بازی‌های دست دوم بخرید.

اگر یک گیمر حرفه‌ای نیستید و از بازی کردنتان درآمدی کسب نکنید، هنگام خرید بازی‌ها کمی صبر کنید. شما مجبور نیستید به محض عرضه جدیدترین نسخه بازی آن را خریداری کنید. اجازه دهید کمی از تب و تاب بازی کاسته شود. آنگاه قیمت آن حتی ممکن است تا نصف هم کاهش بیابد. البته باید توجه کنید که زمان کاهش قیمت بازی‌های جدید ممکن است کمی طولانی شود. اما اگر عجله‌ای ندارید این صبر پاداش خوبی برای شما به دنبال خواهد داشت. همچنین می‌توانید در بازارهای لوازم دست دوم بازی‌ها، انواع بازی دست دوم را نیز پیدا کنید. در این بازارها معمولا می‌توانید فروشنده‌های خوبی پیدا کنید که محصولات خود را با قیمت مناسبی می‌فروشند. اما بهتر است پیش از خرید بازی را تست کنید تا از سلامت دیسک و فایل بازی مطمئن شوید.

خرید بازی‌های دست دوم راهی برای صرفه جویی در هزینه
خرید بازی‌های دست دوم راهی برای صرفه جویی در هزینه

3. از حراج‌ها استفاده کنید.

فروشگاه‌های آنلاین بازی نظیر آی گیم در مناسبت‌های مختلف مثل جمعه سیاه تخفیف خوبی روی قیمت‌های خود می‌دهند. این تخفیف‌ها کمتر شامل بازی‌های خیلی جدید می‌شوند اما شما می‌توانید بازی‌های جذابی را از این فروشگاه‌ها خریداری کنید. نکته دیگر اینکه معمولا فروشگاه‌های آنلاین نسبت به فروشگاه‌های حضوری قیمت‌های مناسب‌تری برای محصولات خود در نظر می‌گیرند.

4. بازی‌های قدیمی خود را بفروشید.

شما قرار نیست همه بازی‌هایی که خریده‌اید تا ابد نگه دارید. بهتر است پس از آن که از یک بازی خسته شدید آن را به شخص علاقه‌مند دیگری بفروشید یا با بازی‌های او معامله کنید. اگر شخصی را نمی‌شناسید که به بازی‌های شما علاقه‌مند باشد می‌توانید به بازارهای فروش لوازم دست دوم بازی مراجعه کنید.

5. از فروشگاه‌های معتبر خرید کنید.

بهتر است پیش از خرید بازی مورد علاقه خود ذوق زده شوید، قیمت‌های چند فروشگاه را با هم مقایسه کنید. فروشگاه‌های نامعتبر معمولا قیمت‌های غیر منطقی اعلام می‌کنند. این قیمت‌ها معمولا کمتر از قیمت دیگر فروشگاه‌ها است تا شما را ترغیب به خرید کند. پس از آن ممکن است فایل خرابی در اختیار شما قرار گیرد یا لینک‌ دانلود هرگز برایتان ارسال نشود. به همین دلیل بهتر است خرید خود را از فروشگاه‌های معتبر انجام دهید تا پول خود را به جیب کلاه‌برداران نریزید.

6. از پیشنهادهای رایگان کنسول‌ها استفاده کنید.

اگر اکانت‌هایی مثل اکانت پلی استیشن پلاس یا ایکس باکس لایو گلد را خریداری کنید، هر ماه تعدادی بازی رایگان به شما پیشنهاد می‌شود. نکته جالب اینجا است که این بازی‌ها معمولا برای همیشه باقی می‌مانند. بنابراین بهتر است حتی اگر فعلا به انجام آن‌ها علاقه‌ای ندارید، آن را به کتابخانه خود بیفزایید تا بعدا بازی کنید. البته توجه کنید که در هریک از این اکانت‌ها در هر ماه شما می‌توانید حداکثر تا دو بازی رایگان دریافت کنید. نکته دیگر اینکه شما نباید انتظار داشته باشید که در لیست پیشنهادهای رایگان بتوانید بازی‌های جذاب روز را پیدا کنید. اما این به این معنا نیست که بازی‌های لیست رایگان برای شما جذاب نخواهد بود. البته این اکانت‌ها به جز بازی‌های رایگان امکانات جذاب دیگری نیز برای شما فراهم می‌کنند به تجربه آن‌ها حتی برای یک بار هم که شده جذاب خواهد بود.

استفاده از پیشنهادهای رایگان کنسول‌ها برای صرفه جویی در هزینه بازی
استفاده از پیشنهادهای رایگان کنسول‌ها برای صرفه جویی در هزینه بازی

7. پیش از خرید دقیقا مشخص کنید که چه بازی می‌خواهید.

درست مثل زمانی که بی‌هدف به بازار رفته و با خریدهایی که به آن‌ها نیازی ندارید برمی‌گردید، اگر بدون برنامه ریزی و هدف به فروشگاه‌های آنلاین یا حضوری بازی بروید، چیزی جز یک ‌جیب خالی با بازی‌هایی که علاقه‌ای به آن‌ها ندارید نصیبتان نخواهد شد. بنابراین حتما پیش از مراجعه به فروشگاه نام بازی‌هایی را که قصد خرید آن‌ها را دارید بر روی یک کاغذ بنویسید. سعی کنید در فروشگاه جو گیر نشده و تنها همان‌هایی که در لیستتان نوشته‌اید بخرید. به ‌علاوه بهتر است پیش از خرید بودجه مشخصی برای این کار در نظر بگیرید تا پس از خارج شدن از فروشگاه با دیدن موجودی کارتتان دود از سرتان بلند نشود.

8. گیفت کارت بخرید.

یکی از مناسب‌ترین راه‌ها برای صرفه جویی در هزینه‌های گیمینگ خرید گیفت کارت های بازی است. شما می‌توانید با خرید گیفت کارت بازی‌ها را با قیمتی بسیار مناسب‌تر از خود کنسول بازی تهیه کنید. گیفت کارت نینتندو، گیفت کارت ایکس باکس، گیفت کارت ریزر گلد همگی از نمونه گیفت کارت‌هایی هستند که با خرید آن‌ها می‌توانید بهترین بازی‌ها و جدیدترین آن‌ها را با قیمتی عالی خریداری کنید. خرید گیفت کارت از سایت‌های ایرانی نظیر آی گیم کار چندان سختی نیست. تنها کافی است به این سایت مراجعه کرده و گیفت کارت موردنظر را انتخاب کنید. پس از پرداخت مبلغ گیفت کارت کدی به ایمیل شما ارسال خواهد شد که با استفاده از آن می‌توانید اعتبار حساب اصلی خود را بیفزایید و بازی‌ها را مستقیما از سایت اصلی خریداری کنید.

یکی از مناسب‌ترین راه‌ها برای صرفه جویی در هزینه‌های گیمینگ خرید گیفت کارت
یکی از مناسب‌ترین راه‌ها برای صرفه جویی در هزینه‌های گیمینگ خرید گیفت کارت

9. به جای تعویض سخت افزار آن را ارتقا دهید.

این مورد بیشتر مخصوص کسانی است که با کامپیوترهای رومیزی بازی می‌کنند. یکی از راه‌های صرفه جویی در هزینه‌های گیمینگ برای این افراد ارتقای سخت افزار به جای تعویض کامل کامپیوتر است. در صورتی که کامپیوتر شما قدیمی شده و قدرت کافی برای اجرای بازی‌های جدید را ندارد، می‌توانید با ارتقای کارت گرافیک یا حافظه رم تجربه بازی با آن را هیجان‌انگیزتر کنید. این کار معمولا تا چند سال شما را از خرید یک کامپیوتر کامل بی‌نیاز می‌کند و باعث کاهش چشمگیر هزینه‌های شما خواهد شد.

10. با دوستان خود شریک شوید.

اگر اکیپ دوستانه‌ای دارید که همگی از بازی‌های کامپیوتری لذت می‌برید، می‌توانید بازی‌ها را با همدیگر خریداری کنید. این موضوع باعث می‌شود که همه شما با صرف هزینه‌ای به مراتب کمتر از بازی لذت ببرید. البته توجه کنید که معمولا بازی‌های خریداری شده تنها بر روی یک سیستم یا کنسول قابل نصب هستند. بنابراین باید افرادی را به عنوان شریک خود انتخاب کنید که بتوانند دور یکدیگر جمع شده و بازی کنند. اگر چنین اکیپی پیدا کنید، شما یکی از خوشبخت‌ترین گیمرها خواهید شد.

خرید اشتراکی بازی ها راهی برای صرفه جویی هزینه های گیمینگ
خرید اشتراکی بازی ها راهی برای صرفه جویی هزینه های گیمینگ

اگر به اندازه کافی برای انجام بازی‌های جدید صبور نباشید، ممکن است مجبور به صرف هزینه‌هایی شوید که با کمی صبر به طور کامل حذف می‌شدند. صبور بودن در این زمینه باعث می‌شود که علاوه بر دستیابی به بازی‌های محبوب خود در زمان مناسب هرگز قیمت تمام شده آن‌ها را پرداخت نکنید. البته توجه کنید که برخی بازی‌ها برای دستیابی به امکانات یا سلاح‌های بیشتر به شما پیشنهاد خرید داده و باز هم از شما پول می‌گیرند. اما با کنی هوشیاری می‌توانید ورق را به نفع خود برگردانده و با صرف کمترین هزینه از بهترین و جدیدترین امکانات بازی‌ها استفاده کنید. اگر به این سبک مقالات علاقه مند هستید می توانید مقاله”دانستنیهای گیمینگ” را در بلاگ آی گیم نیز مطالعه کنید.