خرید بازی و خرید بازی های جدید همیشه مورد توجه گیمرها بوده است. اغلب بازیهایی که در حال حاضر در بازار موجود هستند، از گرافیک بازی بالایی برخوردار هستند. و کامپیوتر های خانگی شخصی اغلب توان پردازش این بازیها با گرافیک بازی بالا را ندارند. یکی از نکات مهم هنگام خرید بازی توجه به فضای گرافیکی مورد نیاز بازی است. بازیهای با گرافیک بالا حداقل رم 2 گیگابایتی و کارت گرافیک 512 نیاز دارند؛ در اجرای مناسب یک بازی رم و کارت گرافیک تأثیر مستقیم دارند. همین دلیل مانعی هنگام خرید بازی است؛ برای اجرا بازی در ویندوز هفت و بالاتر به گرافیک و رم بالاتری نیاز دارید. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به خاطر سیستم ضعیف از خرید بازی منصرف می شوید حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
یکی از قابلیتهای اکثر کارتهای گرافیکی قابلیت share شدن آنها است. به این ترتیب که مثلاً کارت گرافیک شما 256 مگابایت است و اگر رم کامپیوتر شما مناسب باشد؛ کارت گرافیک میتواند بخشی از حافظهی رم را برای پردازش از طریق اشتراک گذاری دریافت کند. برای اینکه بتوانیم بازیها با گرافیک بازی بالا را بر روی کامپیوترهایی که سیستم قوی ندارند اجرا کنیم.باید قسمتی از فضای خالی درایو ها را به رم اختصاص دهیم تا مشکل حل شود.
برای انجام این کار ابتدا بر روی بر روی My Computer راست ﻛلیک ﻛرده و گزینه properties را انتخاب ﻛنید. گام بعدی در ویندوز XP و 7و8 متفاوت است؛ در ویندوز XP در پنجره بازشده بر روی Advanced ﻛلیک ﻛنید. در ویندوزهای 7 و 8 پنجره بازشده بر روی Advanced system settings ﻛلیک ﻛنید. در هر دو ویندوز مراحل یکسان ادامه پیدا میکند؛ به قسمت Advanced بروید. در قسمت Virtual memory روبروی ﻋبارت Total paging file size for all drives مقدار فضای رم کامپیوتر نوشته شده است. ( مثل 2500 مگابایت).
برای افزایش رم رایانه بر روی گزینه Change ﻛلیک ﻛنید. بعد از این مرحله پنجرهای برایتان باز میشود در پنجره بازشده بر تیک Automatically manage paging file size for all drives را بردارید. درایوی غیر از درایو C (یا ﻫمان درایو ویندوز) را انتخاب ﻛنید.( توجه کنید تمام این مراحل را میتوانید برای همهی درایوﻫا به غیر از درایو C (یا ﻫمان درایو ویندوز) انجام دﻫید.). سپس روی Custom size ﻛلیک ﻛنید. مقدار روبروی space available را منهای ﻋدد ۵ کنید. (مثلاً: 5130-5=5125) مقدار به دست آمده را در قسمتهای Initial size و Maximum size بنویسید. (مثلاً: 5125) در انتها بر روی گزینه Set ﻛلیک ﻛنید. بعد از انجام تمام مراحل بر روی گزینه OK ﻛلیک ﻛنید.
تمام برنامهها و پنجرههای باز را ببندید و کامپیوتر را (ریستارت) ﻛنید. بعد از ﺧاموش و روشن شدن رایانه My Computer را باز ﻛنید، تمام ﻇرفیت درایوﻫایی که به قسمت رم اﺿافه کردهاید، پر شده است. بر روی گزینه Set ﻛلیک ﻛنید. با این کار شما به راحتی میتوانید بازی با گرافیک بازی بالا را بر روی سیستم خودتان نصب و اجرا کنید و دیگر هیچ مانعی برای خرید بازی با گرافیک مناسب ندارید. Watch Dogs: Legion ، Marvel’s Avengers و Call of Duty: Black Ops 4 از جمله بازیهایی هستند که شما با این روش به راحتی میتوانید از آنها استفاده کنید؛ خرید بازی های ذکر شده توسط اغلب گیمرها پیشنهاد شده است.
پس از اتمام بازی برای اینکه حافظه اشغالشده توسط رم را به حالت قبل بازگردانید معکوس روش بالا عمل کنید. قسمت Advanced بروید و بر روی گزینه Change ﻛلیک ﻛنید. در پنجره بازشده درایوﻫای مورد نظرتان را انتخاب کنید.مقدارهایی که در Initial size و Maximum size نوشتهاید پاککنید. و در انتها گزینه Custom size را به گزینه No paging file به تغییر دﻫید. تیک Automatically manage paging file size for all drives را بزنید.بعد از انجام ﻛار بر روی OK ﻛلیک ﻛرده، در آﺧر کامپیوتر را (ریستارت) ﻛنید.
اگر فضای ﺧالی درایو شما بعد از ریستارت برنگشت وارد داریو مورد نظرتان شوید، Folder Options را بازکرده و به زبانه View بروید. گزینه Show hidden file را انتخاب ﻛنید. تیک Hidden protected operating system files را بزنید. پیغامی روی صفحه میآید، گزینه yes را بزنید. بروی OK ﻛلیک کنید و در درایو فایلی به نام pagefile.sys ساﺧته شده است باید آن را حذف کنید تا مشکل حل شود.
روش اشارهشده در ابتدا رایجترین روش برای نصب بازی با گرافیک بالا بر روی سیستم های ضعیف و خانگی است. روشهای دیگری نیز برای اجرای بهتر بازیهای کامپیوتر وجود دارد که در ادامه به آن نیز اشاره خواهیم کرد.
تغییر تنظیمات و وضوح بازی
در این روش شما باید وارد تنظیمات بازی شوید و تنظیمات گرافیکی مانند سایه ، مشاهده فاصله ، وضوح تصویر سه بعدی ، همگامسازی عمودی و غیره را خاموش یا در سطح پایین قرار دهید. بعد از پایین آوردن تنظیمات گرافیکی بازیها، بازیها سریعتر اجرا میشوند و FPS افزایش مییابد.
کاهش رزولوشن و خاموش کردن Vertical Hold کامپیوتر
همان طور که میدانید، رزولوشن بالا سبب افزایش بار کارت گرافیک میشود و Vertical Hold باعث کاهش FPS و مشکل لگ در بازیها میشود.در تعدادی از بازیها میتوانید وضوح را پایین بیاورید و همگامسازی عمودی را در تنظیمات بازی خاموش کنید. برای پایین آوردن وضوح تصویر در ویندوز ده باید به صورت زیر عمل کنید:
روی بخش خالی در دسکتاپ کلیک راست کرده و روی Display settings کلیک کنید. گزینه Resolution را انتخاب کنید. سپس از منوی کشویی وضوح پایین تری را انتخاب کنید.
روش دیگر ارتقا سختافزارهای قدیمی کامپیوتر است: سختافزار قدیمی نمیتواند پاسخگوی نیازهای بازیهایی باشد که مرتباً بهروز میشوند. اگر سالها است که از سختافزار رایانه خود استفاده میکنید ،بهتر است آن را با سختافزار جدید جایگزین کنید. باید اطلاعات سختافزار را بررسی کنید تا مشخص شود آیا باید آن را بهروز کنید یا خیر. ابتدا کلیدهای “Windows + R” را همزمان فشار دهید تا جعبه Run شود.سپس “msinfo32” را تایپ کرده و کلید Enter را بزنید تا اطلاعات سیستم را فراخوانی شود. به اطلاعات حافظه بدنی پردازنده و نصبشده توجه کنید، با توجه به این پارامتر ها میتوان تعیین کرد که آیا سیستم باید جایگزین شود یا خیر. در انتها ، مجدداً از جعبه Run استفاده کرده و “dxdiag” را وارد کنید تا ابزار تشخیصی DirectX را باز کنید.
در ارتباط با هارددیسک هارددیسک ، اگر هنوز از HDD استفاده میکنید، باید به SSD ارتقا دهید. بررسی دیسک برای شناسایی خطاهای احتمالی: این امکان وجود دارد که بازیهای شما به دلیل وجود بخشهای بد روی هارددیسک ، به کندی روی کامپیوتر شما اجرا شود. برای رفع این مشکل میتوانید دیسک خود را بررسی کنید. در اینجا دو ابزار وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید: اولین ابزار ، Error checking و دومی MiniTool Partition Wizard است. ابزارهای بررسی خطا می توانند سیستم های فایل و بخشهای منطقی را ترمیم کنند. به علاوه MiniTool Partition Wizard میتواند مشخص کند آیا باید هارد را جایگزین کنید یا خیر.
برای بررسی خطا ابتدا File Explorer را باز کنید .This PC را بسط دهید . بر روی درایو راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید . سپس برگه Tools را باز کنید. بر روی گزینه Check در زیر Error checking کلیک کنید . در آخر درایو را اسکن کنید.
آموزش کار با MiniTool Partition Wizard: MiniTool Partition Wizard را دانلود کرده و آن را نصب کنید تا به رابط اصلی برسید. سپس بر روی پارتیشن راست کلیک کرده و Surface Test را انتخاب کنید. در گام بعدی Surface Test را اجرا کنید و بخشهای بد را اسکن کنید. بخشهای بد با بلوکهای قرمز مشخص میشوند. اگر تعداد بلوکهای قرمز بیش از حد وجود دارد و نمیتوان آنها را برطرف کرد ، باید هارددیسک جدید خریداری کنید.
برای خرید بازی به صورت آنلاین حتما به سایت های معتبر مراجعه کنید تا از ویروسی شدن سیستم خود جلوگیری کنید. اگر به این سبک مقالات علاقه مند هستید می توانید مقاله”دانستنیهای گیمینگ” را در بلاگ آی گیم نیز مطالعه کنید.