ژانر اکشن ماجراجویی یکی از ژانرهای ترکیبی بازی های ویدئویی به شمار میآید. بازی های این سبک طیف وسیعی دارند و انواع سلایق را پوشش میدهند. بهطورکلی، در بازی های اکشن ماجراجویی گیمر باید در عین برخورداری از سرعت عمل، از پس چالشهای پیش روی خود نیز بربیاید. از جمله انواع بازی های این ژانر میتوان به بازی های مخفیکاری و Survival Horror اشاره کرد. در این مطلب، با ویژگیهای بازی های ژانر اکشن ماجراجویی و بهترین بازی های این ژانر آشنا میشویم.
در بازی های ژانر اکشن ماجراجویی، میزان مهارت گیمر در روبرویی با معماها و چالشهای بازی اهمیت قابلتوجهی دارد. در این ژانر از بازی های ویدئویی، نوع داستانپردازی بازی نیز نقش مهمی در جذابیت بازیها ایفا میکند. سرعت بازی های اکشن ماجراجویی در مقایسه با بازی های ماجراجویی معمول بیشتر است. درصورتیکه معماهای طرحشده در بازی ساده باشند یا تعداد آنها زیاد نباشد، بازی در سبک اکشن دستهبندی میشود و در ژانر بازی های اکشن ماجراجویی قرار نمیگیرد. در بازی های اکشن ماجراجویی، گیمر با گشتوگذار در محیط بازی، به دست آوردن آیتمهای مختلف و حل معماها مراحل بازی را پشت سر میگذارد.
بازیهای ژانر اکشن ماجراجویی طیف گستردهای دارند. برخی از این بازیها دارای گیم پلی غیرخطی و جهان باز هستند. حتی برخی از بازیها که در این سبک طبقهبندی نمیشوند، دارای المانهای اکشن ماجراجویی هستند. از دیگر انواع بازی های ژانر اکشن ماجراجویی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بازی های ژانر اکشن ماجراجویی جزو قدیمیترین بازی های ویدئویی هستند که سابقه آنها به اواخر دهه 1970 برمیگردد. در دهه 1980 با انتشار بازی The Legend of Zelda بازی های این سبک به تکامل رسیدند. از بهترین بازی های این سبک عبارتاند از:
بازی های ژانر اکشن ماجراجویی هماوره جزو پرفروشترین بازی های ویدئویی در صنعت بازیسازی و سایت آی گیم به شمار میآیند. از جمله بازی های این سبک میتوان به بازی های دث استرندینگ بتمن آرکهام و اساسین کرید اشاره کرد. این سبک از بازی های ویدئویی در سالهای اخیر از نظر گرافیکی نیز تکامل پیدا کردهاند و بر محبوبیت آنها افزوده شده است.. در این بازیها آنچه میتواند سبب پیروزی شود، مهارتهای فردی و سرعت عمل گیمر در روبرو شدن با چالشهای گوناگون است.